Deze 12 hondenrassen gaan goed samen met katten.

Hondenrassen

We kennen allemaal de cartoons waarbij kat en hond elkaar achterna zitten. Kat en hond zijn elkaars gedoodverfde vijand. Toch is dit niet altijd waar. Ben jij een kattenvriend én een hondenvriend? Wanneer je hond tot één van de volgende rassen behoort zit je goed!

Bichon Frise

Bichon Frise

Kleine honden kunnen vaak beter opschieten met katten dan grote honden. Deze hond zal in veel gevallen zelfs kleiner zijn dan de je kat. De Bichon Frise heeft een levendig karakter en is erg speels en actief. Dit sluit uitstekend aan bij het karakter van een kitten. Dit ras houdt er niet van om thuis alleen te zitten, dus wil graag een maattje. Lees meer over de Bichon Frise.

Vizsla

Viszla

Dit ras is van origin gefokt voor de jacht. Je zou verwachten dat een jachthond niet goed samen gaat met een kat, maar niets is waar. De Vizsla heeft een vriendelijk en levendig karakter. Ze wassen zich goed en dragen een minder sterke geur met zich mee. Lees meer over de Viszla.

Golden retriever

Golden Retriever

De golden retriever ziet er precies uit zoals ook zijn karakter is. Vriendelijk, relaxt en geduldig. Om die reden kunnen ze goed samen gaan met katten. Ze zijn nota bene makkelijk te trainen, en een goed getrainde hond kan zich makkelijker aanpassen aan andere mensen, honden en ook.. katten. Lees meer over de Golden Retriever.

Basset Hound

De basset hound is erg eigenwijs en laat zich minder goed trainen. Toch kan hij goed samenwonen met een kat, vanwege zijn rustige en vriendelijke karakter. Hij heeft weinig behoefte aan beweging en houdt van luieren. Een lekker rustig en relaxt huisgenootje dus. Echter, een jonge speelse kitten is wellicht een minder goede keuze. Lees meer over de Basset Hound.

Beagle

Net als de Vizsla is de beagle een jachthond die gewend is in een roedel te leven. Het blijkt dat Beagles ook mensen, kinderen of katten zien als onderdeel van die roedel. De Beagle houdt niet van verveling dus houdt van een maatje thuis om mee te spelen een hebben een vriendelijk karakter. De beagle kan wel af en toe janken en als jouw kat slecht tegen onverwachtse geluiden kan geeft dit hem wellicht stress en dan is de beagle misschien een minder goede keuze. Lees meer over de Beagle.

Boxer

Boxer

De boxer ziet er uit alsof hij elke kat die op zijn pad komt opvreet. Echter, laat je niet misleiden door zijn uiterlijk, want deze hond heeft juist een zachtaardig karakter en zal niet snel een kat kwaad doen. Ze zijn energiek en sterk en dit sluit goed aan bij jonge katten. Lees meer over de Boxer.

Mopshond

Mopshond pug

De Pug, oftewel Mopshond, is een luiwammes en heeft een vriendelijk karakter. Hij heeft weinig behoefte aan beweging en houdt van aandacht. Ideaal om samen te wonen met oudere katten. Lees meer over de Mopshond.

Cavalier King Charles Spaniël

King Charles

De Cavalier King Charles Spaniel past zich makkelijk aan. Hij is liefdevol en aanpasbaar en is daarmee geschikt om met allerlei verschillende soorten katten samen te wonen. Lees meer over de Cavalier King Charles Spaniël.

Labrador Retriever

Labrador Retriever

Geen hond zo trouw als de Labrador. Deze honden staan bekend om het goed kunnen opschieten met mensen en andere honden, maar ze kunnene ook uitstekend met katten opschieten. Ze blijven altijd vrij rustig en lief. Ze weten hun eigen ruimte en die van andere dieren in hun omgeving te bewaken en blijven confrontatie uit de weg. Lees meer over de Labrador Retriever.

Maltezer

Maltezer

Dit kleine hondje is makkelijk voor in huis, omdat hij goed kan relaxen. Hij kan goed omgaan met rustige (oude) katten. Echter, jonge kittens zullen hem misschien op de zenuwen gaan werken. Lees meer over de Maltezer.

Clumber Spaniel

Clumber Spaniël

De Clumber Spaniel is zijn levendig, maar in huis zijn ze redelijk rustig en betrouwbaar. Ze zullen een kat niet zo snel intimideren of in de weg lopen. Lees meer over de Clumber Spaniel.

Berner sennenhond

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is liefdevol en rustig, net zoals hij er uit ziet. Hij is erg betrouwbaar in huis en kan zich aanpassen. Lees meer over de Berner Sennenhond.

Andere rassen

Staat jouw hond hier niet tussen? Het zou goed kunnen dat je hond toch geschikt is met katten. Om af te sluiten, 3 algemene tips!

Algemene tips

  • Over het algemeen geldt dat het beter is om katten en honden vanaf jongs af aan te laten wennen aan elkaar. Het is een risico om een jonge kitten te introduceren bij een hond die al langer in het huis leeft, maar ook een nieuwe hond die in het territorium komt van een kat kan zorgen voor conflict.
  • Kittens zijn speels en levendig en kunnen daarom goed samenwonen met speelse en levendige honden. Bedenk dus goed wat de karaktereigenschappen zijn van jouw hond voordat je besluit een kitten in huis te nemen.
  • Oudere katten hebben meer behoefte aan rust en zitten niet te wachten op onverwachtse geluiden of brutale uitnodigingen tot spelen. Houdt hier rekening mee om conflicten te voorkomen.

Gerelateerde Blogs

Color Switcher