Welke ziektes komen voor bij Zwitserse Witte Herders?

Tips
"PA010025" by cursedthing is licensed under CC BY-ND 2.0

De Zwitserse Witte Herder kent een aantal erfelijke ziektes, waaronder vernauwing van het wervelkanaal, aantasting ruggenmerg(Matige ernst). Lees hier alles over de erfelijke aandoening van de Zwitserse Witte Herder op volgorde van ernst.

Heupdysplasie - grote hond (ontwikkelingsstoornis heup) (Matige ernst)

Deze aandoening komt voor bij 45 hondenrassen. Je kunt deze erfelijke ziekte herkennen aan een van de 7 symptomen, zoals bijvoorbeeld Instabiliteit van de heupen, Afwijkend staan met achterpoten, Afwijkende gang en stand (achterpoten), Bewegingsproblemen, Kreupelheid, Wiebelende gang, Chronische pijn.

Degeneratieve myelopathie (aantasting ruggenmerg) (Lage ernst)

Deze aandoening komt voor bij 17 hondenrassen. Je kunt deze erfelijke ziekte herkennen aan een van de 6 symptomen, zoals bijvoorbeeld Zwakte in de achterhand, Dronkenmansloop, Verlies van coördinatie in de achterste ledematen, Wiebelende gang, Uitval van zenuwen , Verlamming van de achterpoten .

Multidrug resistance gen 1 deficiëntie (overgevoeligheid voor bepaalde medicijnen) (Lage ernst)

Deze aandoening komt voor bij 6 hondenrassen. Je kunt deze erfelijke ziekte herkennen aan een van de 7 symptomen, zoals bijvoorbeeld Koorts, Gevoelig voor chronische gezondheidsproblemen, Overgevoeligheid voor bepaalde geneesmiddelen, Braken, Verminderde eetlust , Epileptische aanvallen, Neurologische afwijkingen.

Degeneratieve lumbosacrale stenose (vernauwing van het wervelkanaal) (Lage ernst)

Deze aandoening komt voor bij 4 hondenrassen. Je kunt deze erfelijke ziekte herkennen aan een van de 10 symptomen, zoals bijvoorbeeld Zwakte in de achterhand, Afwijkend staan met achterpoten, Kreupelheid, Moeilijkheden met lopen en overeind komen, Slepen van tenen van de achterpoten, Verlies van coördinatie in de achterste ledematen, Rugpijn, Gedeeltelijke of volledige verlamming, Neurologische afwijkingen, Verlamming van de achterpoten .

Lees meer

Wil je meer weten over ziektes die kunnen voorkomen bij dit hondenras? Lees alles over ziektes bij rashonden op https://www.dierenrecht.nl/rashondenwijzer.

Gerelateerde Blogs

Color Switcher